The magic of our cocoa beans
You should know that we only stock cocoas that have a distinctive taste profile and unique, ancient genetics, making your cocoa experience unforgettable. But they also work their magic behind the scenes.
On this page I will tell you about the inside of our beans as well as the external conditions from which they arise and the values we cultivate through them.
Put on your goggles because we're going diving!
Welche Kakaosorte passt zu mir?
Bist du bereit, auf eine süße Entdeckungsreise zu gehen und die Kakaosorte zu finden, die perfekt zu dir passt? Hier erfährst du, welcher Kakao deinen Geschmackshorizont erweitert und deine Sinne verzaubert.
Für Action: Piura Blanco Kakao
A massive, biodiverse dry forest in northern Peru, irrigated solely by the rushing Andean streams and managed by the Norandino organic cooperative. An award-winning albino cacao that will make every cell in your body vibrate and clear and calm your mind.
Find out the details of this unique bean, which is already available in our shop , in this PDF .
Für Heilung: Chuncho Kakao
Genetically proven to be the oldest type of cocoa on this planet. Grown in agroforestry systems and cocoa forests near Quillabamba, Perú.
Ancient tradition meets incomparable quality here. The mild, floral taste brings you a treat in your cup.
Here the facts about this legendary cocoa.
Esmeralda
This cocoa comes to us from the depths of the Ecuadorian jungle. Sourced directly from two indigenous communities, Chachi & Monobravo, this cocoa gives us their joy and confidence. Processed by us in our sacred factory halls, from the raw cocoa bean to the pure cocoa mass.
Für besondere Anlässe: Der Arhuaco Kakao
Traded directly with the indigenous people of Colombia's Sierra Nevada. Cultivated and harvested in deep connection with Mother Earth, always in the service of bringing together the polarities.
A cocoa with enormous symbolism, sublime and grounded - like the tribe members themselves.
Here the facts about this legendary cocoa.
Dürfen wir vorstellen: Unsere Kakaosorten
Unsere Wertschätzungskette
Durch gezahlte Preise, stabil und bedeutend über dem Fairtrade-Weltmarktpreis, senden wir ein wichtiges Signal.
Wir zeigen den indigenen Bauernfamilien den Wert ihrer alten, vom aussterben bedrohten Kakaosorten und die Signifikanz von nachhaltigen, biodiversen Anbaumethoden. Frei von Pestiziden, Herbiziden und in Verbund mit der vorherrschenden Natur.
Doch wie stellen wir sicher, dass unsere Bohnen genau diesen Kriterien entsprechen und der Welt ebenso gut tun wie uns selbst?
Unsere Partner
Wir haben Original Beans als fantastischen Partner an unserer Seite, welcher sich darauf spezialisiert hat die Bauern vor Ort bestmöglich zu betreuen, zu schulen und zu unterstützen.
Die biodiversen Anbaumethoden, schonende Weiterarbeitung sowie der klimapositive Transport der Bohnen gehören ebenfalls zu den Spezialgebieten von diesem zukunftsweisenden Unternehmen, neben vielen anderen.
You want to know what happens next?
In an entertaining narrative, you can follow the journey of one of our cocoa beans and get a feel for the process that is necessary for the cocoa to end up in your cup so that you can sip it with pleasure.